Ontstaan:
Gegroeid uit het driekoppig team bij de organisatie van de eerste succesvolle spelers- en supportersreünie van KFC Winterslag in september 2016 werd op 9 januari 2018 door 6 personen een vzw (vereniging zonder winstoogmerk) opgericht onder de naam "De Vieze Mannen".
De naam van deze vzw verwijst uiteraard naar de bijnaam die die spelers van KFC Winterslag destijds droegen.

Waarom?
Lang geleden, ergens in Genk op een heilige grond, was er een voetbalclub, genaamd " FC WINTERSLAG " die garant stond voor 'Bloed, Zweet en Tranen'.
Het was een magisch tijdperk van ruwbetonnen staanplaatsen, tribunes met houten zitbanken, regen, moddervoetbal en een geducht publiek. Maar ook een periode van onvergetelijke en memorabele momenten, nog steeds op ons netvlies gebrand.
Ja, toen spektakel gegarandeerd!  Tijden van vallen en opstaan, van knokken voor elke bal, van euforie en verdriet.
Deze nostalgische plek, genaamd "de Noordlaan", stond voor volkse sfeer door supporters die steeds van de partij waren om hun rood-zwarte gladiatoren aan de kolkende Noordlaan aan te moedigen. Geen vedetten, luxe, business-seats of fanshops. Neen verre van .... eerder een hotdogkraam en een standje met allerlei supportersattributen.
Veeleisend kon je niet zijn. Het volstond enkel dat deze Vieze Mannen hun mouwen opstroopten en hun truitje nat maakten!

FC Winterslag leefde van zijn aanhang, een echte working class uit de cité, die nooit boven zijn stand zou leven. Dat waren tijden die we maar al te graag zouden terug wensen.

Doel:
Met de oprichting van onze vzw De Vieze Mannen, hebben wij als doel het behoud te verzekeren van dit rijk verleden. Wij vinden dit noodzakelijk daar er vandaag de dag niemand garant voor staat. Wij streven ernaar om dit in stand te houden door:
    * het behoud van het KFC Winterslag-patrimonium
    * het organiseren van bijeenkomsten in de vorm van reünies, vertelavonden en aanverwante aangelegenheden die helemaal leunen bij ONZE voetbalclub van weleer.

 

Graag willen we even onderstrepen dat wij kleinschalig willen werken maar zoveel mogelijk spelers en supporters wensen te betrekken waar we KFC Winterslag centraal stellen, de geschiedenis en de cultuur van onze mooie club in stand en in ere willen houden in een warme en familiale sfeer in de kleuren "rood en zwart".

Bestuur:
- Nico Limpetti, voorzitter

- Marc Wuytjens, secretaris-coördinator

- Claudio Nardiello, penningmeester

- Berti Gaspercic, bestuurder
- Luc Pirens, bestuurder

- Bart Drieskens, juridisch adviseur